Öğretim görevlisinde 5 silah bulundu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Şubat 2009 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖZGÜR CEBE Diyarbakır

Facebook Google Yahoo Mixx Digg StumbleUpon Del.icio.us reddit Twitter Ergenekon'dan tutuklanan Dicle Üniversitesi öğretim görevlisi Abdurrahim Doğru'nun evinde 5 silah bulundu. Silahların arasında bir de Glock var...

Ergenekon soruşturması kapsamında önceki gün tutuklanan Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü öğretim görevlisi Abdurrahim Doğru'nun evinde ikisi uzun namlulu, biri Glock olmak üzere beş adet silah bulundu.

Polis, uzun namlulu silahlardan birinin eski Şırnak Milletvekili (ANAP) ve Devlet Bakanı Salih Yıldırım'a, diğerinin de eski Olağanüstü Hal (OHAL) Bölge Vali Yardımcısı ve Şırnak Valisi (şimdi merkez valisi) Hüseyin Başkaya adına kayıtlı olduğunu belirledi.

Atatürk İlke ve İnkılapları dersine giren ve bir dönem Diyarbakırspor As Başkanlığı yapan Doğru'nun merkeze bağlı Kayapınar ilçesindeki evinde yapılan aramada 1 bilgisayar, 2 harddisk, hafıza kartları, 2 cep telefonu, CD'ler, bazı belge ve evraka el konuldu.

Polis, yatak odasında mobilyalı gizli bölümde kılıf ve bezlere sarılı ikisi uzun namlulu, biri Glock 9 milimete çapında üç tabanca olmak üzere beş adet silah ele geçirdi.

İade edilmemiş

İlk incelemede, 5 silahtan da atış yapıldığı belirlendi. Silahların OHAL döneminde olası terör saldırılarına karşı mülki amirlere ve üst düzey kamu görevlilerine dağıtılan silahlardan olduğu saptandı. OHAL uygulaması sona erdiğinde, iade edilmesi gereken silahların teslim edilmediği belirtildi.

İstanbul'a gönderilen diğer üç tabancanın da ruhsatsız olduğu, faili meçhul herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığının araştırıldığı belirtildi.

Doğru'nun OHAL döneminde, bölgedeki birçok asker ve emniyet yetkilisi ile yakın ilişki içinde olduğu ifade edildi. Uzun süredir telefonları dinlenen Doğru'nun, Malatya'da görevli uzman Çavuş Mehmet Çolak ile bir yüzbaşının referansıyla Diyarbakır'da beş kez görüşüğü, görüşmelerde rektörlük seçiminin konuşulduğu belirlendi.

Doğu'nun, Diyarbakır A. Gaffar Polis Meslek Yüksek Okulu'nda da Atatürk İlke ve İnkılapları dersine girdiği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber